Rosjanin 59 lat, przedsiębiorca, 26 lat mieszkam w Polsce.
W 2008 roku pod wpływem rozdziału „Żywa kuchnia” z książki Vadima Zelanda „Sprawca rzeczywistości” zacząłem interesować się aktywnie tematem żywego jedzenia, a przy okazji również higieny naturalnej.
Przeczytałem wiele książek (autorytetów z różnych krajów) i badałem temat w Internecie. Jako fizyk jądrowy z wykształcenia, podszedłem również do tematu z pozycji nauk ścisłych i rozpocząłem eksperymentowanie nowej wiedzy, oczywiście na sobie. Pozytywne rezultaty pojawiły się nieoczekiwanie szybko.
W ciągu ostatnich kilku lat ewoluowałem od jedzenia na surowo do mono-frutarianizmu.
Praktykuję cotygodniowe oczyszczanie poprzez suche, 36 godzinne głodówki.
Raz w roku przeprowadzam dłuższy post (dotychczasowy najdłuższy, w 2016 roku, trwał 7 dni na sucho plus 29 dni wg metody Marvy Oganian).
Taki styl życia prowadzę już pawie 11 lat i nigdy tego nie pożałowałem.
Więcej o Andrzeju:
https://zdrowomyslenie.wordpress.com/informacje/